Defensie

Karel Doorman bijna klaar met coronahulp Caribisch gebied

Den Helder – Zijner Majesteits Karel Doorman vertrekt 15 juni uit het Caribisch gebied. Het joint support ship is daar sinds 24 april voor ‘Carib Support’. Deze operatie is bedoeld om de lokale autoriteiten te helpen bij het bestrijden van de coronacrisis. Bij aankomst van het ruim 200 meter lange schip werd er rekening gehouden met een grootschalige uitbraak op de eilanden.

Het schip en haar eenheden boden vervolgens ondersteuning op het gebied van transport, maritieme grensbewaking en openbare ordemaatregelen. De inzet eindigt omdat uit de cijfers blijkt dat het virus voldoende onder controle is.

Dankzij de aanwezigheid van het marineschip was er direct een veelzijdig inzetbare capaciteit voorhanden, zodra dat nodig was. De geplande terugkeer in thuishaven Den Helder is op 26 juni. Defensie blijft de civiele autoriteiten in het Caribisch gebied ondersteunen met andere eenheden. Deze zorgen onder meer voor medische ondersteuning, voedseltransporten en maritieme grensbewaking.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button