Hollands KroonUitgaan

Bouwhekken A.C. de Graafweg (N241) voor een dagje geopend op de Dag van de Bouw

Adverentie

Opmeer – De A.C. de Graafweg (N241) doet mee aan de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni. Geïnteresseerden kunnen tussen 10:00 en 15:00 uur een kijkje nemen achter de bouwhekken van deze provinciale weg. Daar kunnen zij zien hoe het eraan toegaat op de bouwplaats en wat er allemaal voor nodig is om een weg te kunnen verbreden en vernieuwen. Ook zijn er activiteiten voor kinderen.

In opdracht van de provincie Noord-Holland werkt aannemer Boskalis sinds eind 2021 aan de herinrichting van de A.C. de Graafweg (N241). De twaalf kilometer lange weg is een belangrijke verbinding tussen oost en west West-Friesland en staat bekend als gevaarlijk. Door de weg te verbreden en te vernieuwen wil de provincie de weg veiliger maken en de doorstroming garanderen.

Dat de herinrichting een grote klus is, merken inwoners en weggebruikers pas goed sinds januari dit jaar. Grote delen van de weg worden afgesloten om vernieuwing mogelijk te maken. Daardoor is het drukker op de aanliggende dorpswegen en moet er worden omgereden. Het eerste nieuwe weggedeelte is 14 april 2023 in gebruik genomen. Op dit moment is het deel tussen kruispunt Pade en kruispunt Lindengracht/de Veken in Opmeer afgesloten voor al het verkeer.

Rondleidingen en springkussen
Tijdens de Dag van de Bouw laten medewerkers van de provincie en Boskalis zien wat er achter de bouwhekken van het afgesloten deel gebeurt. Zowel boven- als ondergronds. Er zijn rondleidingen (om 11:00, 12:00, 13:00 en 14:00 uur), een informatiestand en bezoekers kunnen groot materieel bezichtigen. Voor kinderen is er een springkussen en popcorn. Voor de volwassenen is er koffie, thee en iets lekkers aanwezig.

De bouwplaats is zaterdag 17 juni van 10:00 tot 15:00 uur geopend. Locatie is A.C. de Graafweg bij kruispunt Pade. Bezoekers kunnen parkeren op de parkeerplaats aan De Weijver Hoogwoud. Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van de werkzaamheden aan de A.C. de Graafweg kunnen de A.C. de Graaf-app downloaden in de AppStore of Google Play Store.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button