Hollands Kroon

Dertien organisaties ontvangen bijdrage van het Iedereen kan meedoen-fonds

Adverentie

Hollands Kroon – Microsoft en de Hollandse Kroonse Uitdaging willen graag dat het voor iedereen mogelijk is om actief deel te nemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Voor dit doel stelde Microsoft voor het tweede opeenvolgende jaar een fonds beschikbaar, het Iedereen kan meedoen-fonds. De Hollands Kroonse Uitdaging zorgde voor de uitvoering.

In mei organiseerde de Hollands Kroonse Uitdaging de Iedereen kan meedoen-maand. Verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties uit Hollands Kroon die aanspraak wilden maken op een bijdrage konden een plan indienen. Deze plannen hadden het doel om uitsluiting van mensen aan het sociale en maatschappelijke leven tegen te gaan. In totaal was er € 12.000 beschikbaar.

Er kwamen zestien aanvragen binnen. Dertien hiervan voldeden aan de criteria en kunnen een bijdrage tegemoet zien. De volgende organisaties mogen hun plannen verwezenlijken: KBO Niedorp, Stichting Fietsen doe je samen, Humanitas Kop van Noord-Holland inzake de Kindervakantieweek, Coderdojo Kopgroep, TC De Maaier, ZAP Breezand, Kinderdorp Niedorp, Timmerdorp Breezand, De Dolle Bonte Molen, Advendo Wieringerwerf, Lelypark en Kapellehof, Zomerschool Wieringermeer en Scouting Corvus Corone. De plannen zijn uiteenlopend van aard en worden door de verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties zelf naar buiten gebracht.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button