Cultuur/NatuurHollands Kroon

Lezing verborgen symbolen Michaëlskerk Oosterland

Advertentie:

Hollands Kroon – Voor wie nieuwsgierig is naar de verborgen boodschap van symbolen en andere (beeld)taal is er 21 juni de lezing “Dansen als een edelman” in de Michaëlskerk op Oosterland. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Culturele Kring Wieringen.

Ronald Bos (1972) is altijd geïnteresseerd geweest in oude beschavingen, vreemde talen en occulte kennis. Tijdens zijn opleiding tot grafisch vormgever verdiepte hij zich in logo design, waardoor hij met zijn kennis verbanden ging zien die voor anderen verborgen blijven. Zijn doel is zoveel mogelijk mensen laten inzien dat er achter ogenschijnlijk bekende symbolen en (denk)beelden tijdloze wetenschap schuilgaat.

Op basis van zijn boek “Dansen als een edelman” heeft Ronald Bos een inspirerende presentatie samengesteld, waarin bekende symbolen in een decor van alledaagse gebeurtenissen een verrassende betekenis krijgen. Welke taal spreken niet alleen vormen en kleuren, maar ook hoofdrolspelers uit de heilige boeken, mythologie, sprookjes en volksverhalen?

Bos gaat ver terug naar de oorsprong en betekenis hiervan, die ons, verpakt in logo’s en symbolen, dagelijks onder ogen komt.

Datum: woensdag 21 juni 2023
Locatie: Michaelskerk, Kerkweg 22 te Oosterland.
Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Entreetickets a € 10- : aan de deur of via het bestelformulier op de Zininoosterland.nl of bij de Wieringer Boekhandel te Hippolytushoef.
In de kerk zijn tijdens openingsuren op zaterdag- en zondagmiddag ook tickets te verkrijgen.
Parkeren uitsluitend aan de Keizerspoeldijk.

Kijk voor meer info en onze agenda op Zininoosterland.nl

Op deze avond is het boek Dansen als een edelman te koop voor € 40

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button