Defensie

Anti-drugsactie eindigt met zoektocht naar drenkelingen in Caribische zee

Advertentie:

Curaçao – De Koninklijke Marine en de Kustwacht Caribisch Gebied zijn momenteel op zoek naar drie vermisten in zee bij Curaçao. Het trio werd dinsdag verdacht van het smokkelen van drugs met een go-fast.

Na melding daarvan gingen twee FRISC-boten op het verdachte snelle vaartuig af om het te onderscheppen. De opvarenden reageerden door met hoge snelheid op een van de FRISC’S af te gaan. De bemanning daarvan zag zich genoodzaakt om uit zelfverdediging te schieten op de go-fast.
Er ontstond een explosie op de verdachte boot. Die begon te zinken, de opvarenden raakten te water en verdwenen uit zicht.

Op initiatief van Zr.Ms. Groningen is hierop direct een zoekactie in gang gezet. Naast het marineschip nemen hier Zr.Ms. Pelikaan, twee snelle Frisc-rubberboten, een helikopter van de Amerikaanse kustwacht en een Search and Rescue-helikopter van de Kustwacht aan deel. Ook de Kustwachtcutter Jaguar is ingezet. De Koninklijke Marechaussee gaat onderzoek doen naar het incident.

Zr.Ms Groningen
Zr.Ms Groningen is het stationsschip in het Caribisch gebied en wordt daar onder meer ingezet voor anti-drugsoperaties.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button