Politiek

Coalitie Hollands Kroon nog in de ‘broedende kip’ modus

Advertentie:

Anna Paulowna – Na het aftreden van wethouder Lilian Peters en vervolgens het uitstappen van GroenLinks uit de coalitie heeft fractievoorzitter Alexander Bügel van OHK namens de resterende coalitie aangegeven dat zij zich gaan beraden op de ontstane situatie en daarmee de toekomst. De coalitie zou hier binnenkort op terugkomen.

Inmiddels zijn we twee weken verder en heeft de coalitie een aantal mogelijkheden met elkaar besproken, die partijen vervolgens weer mee terugnemen naar hun achterban. Volgens Alexander Bügel zal de coalitie na deze achterban consultatie wederom bijeenkomen om de resultaten van die gesprekken met elkaar te delen en uiteindelijk een gezamenlijke voorkeur en route te bepalen.

Uit informele signalen lijkt echter wel duidelijk dat GroenLinks niet heel veel trek meer heeft in een coalitie deelname, ook al zijn de wonden nu nog vers en weet je nooit zeker hoe de politieke hazen uiteindelijk gaan lopen.

Ondertussen wordt de portefeuille van Lilian Peters waargenomen door Mark Versteeg, haar reguliere vervanger in het college. Pas als er zicht is op de definitieve vorm van coalitie en college zullen mogelijk diverse portefeuille delen van eigenaar veranderen.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button