Den Helder

Deel Kroonpassage wordt Kroonplein, inwoners mogen meedenken over ontwerp

Advertentie:

Den Helder – Zeestad CV/BV geeft inwoners van de gemeente Den Helder de mogelijkheid om de schetsen voor het Kroonplein, het plein dat ontstaat na de sloop van de Kroonpassage, te bekijken en zienswijzen in te leveren. Dat kan tijdens een inloopbijeenkomst in het Forest Hotel aan het Julianaplein, op woensdag 12 juni van 17.00 tot 19.30 uur.

Het overdekte winkelcentrum Kroonpassage wordt door Zeestad herontwikkeld. Een deel van de Kroonpassage blijft bestaan, maar wordt verbouwd voor de komst van een nieuwe supermarkt en winkelruimte. Het resterende deel van de Kroonpassage wordt gesloopt en biedt ruimte aan een nieuw plein: het Kroonplein. De schetsen voor het toekomstige plein, die tijdens de inloopbijeenkomst gedeeld worden, zijn gemaakt door West 8 Landschapsarchitecten.

Om van schets te komen tot ontwerp, vraagt Zeestad omwonenden en ondernemers/belangenverenigingen mee te denken. Belangstellenden kunnen zich tijdens de bijeenkomst inschrijven voor zogeheten ‘werktafels’. Daar wordt samen met professionals verder vormgegeven aan het project.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Bedankt voor uw inbreng. We overleggen dit met het G.A. en gaat daarna naar het R.A.

Wellicht ook interessant

Back to top button