Politiek

LADA stelt vragen over voetgangerstunneltje A7

Advertentie:

Wieringerwerf – LADA heeft vragen gesteld over de veiligheidsbeleving van het voetgangerstunneltje onder de A7 ter hoogte van Hotel Wieringermeer in Wieringerwerf. Daarnaast vraagt de fractie of het college de mening deelt dat ‘de sociale controle bij het tunneltje verslechtert door de komst van honderd asielzoekers’.

Het college van Hollands Kroon beantwoordt deze vragen door te stellen dat veiligheidsbeleving subjectief is en dat door iedereen anders zal worden ervaren. Dat neemt niet weg dat de gemeente gaat controleren of de verlichting in het tunneltje nog correct werkt en of dit eventueel verbetering behoeft. De gemeente streeft er daarbij naar om het veiligheidsgevoel van inwoners te vergroten.

Op de vraag over de mogelijke verslechterde sociale controle door de komst van honderd asielzoekers is het college van mening dat dit niet verslechtert, maar juist kan leiden tot een verbetering van die sociale controle. Dit omdat asielzoekers straks, net als ieder ander, deel uitmaken van de sociale dynamiek in Wieringerwerf, aldus het college.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button