Den HelderJeugd

Sprinten voor het eremetaal: ruim duizend kinderen doen mee aan Scholierenveldloop

Advertentie:

Den Helder – Het was woensdagmiddag een drukte van jewelste bij de atletiekbaan van SV Noordkop in Den Helder. Meer dan duizend kinderen hadden zich verzameld voor de Scholierenveldloop, die dit jaar voor de dertigste keer werd gehouden.

De Scholierenveldloop werd even na drie uur in gang gezet met een heuse openingsceremonie, waarin ruim twintig scholen meeliepen. “Dat vonden we wel passend, omdat dit jaar weer de Olympische Spelen worden georganiseerd”, vertelt Jessica Glasbergen van Team Sportservice. Van iedere school waren twee kinderen afgevaardigd om de route naar het middenterrein af te leggen. Daar hadden honderden trotse ouders zich verzameld om hen met luid applaus te ontvangen. De openingsceremonie werd vervolgd met een spetterende show van de dansers van dansschool van Rik Niks.

Ook wethouder Fotigui Camara was aanwezig bij het groots opgezette sportevenement. Na een rondvraag bij de jeugdige renners vertelde hij hoe blij gemeente Den Helder is met de Scholierenveldloop. “Het is alweer de dertigste keer dat dit georganiseerd wordt. Als gemeente vinden we bewegen heel belangrijk, we zijn dan ook heel trots op de Scholierenveldloop en willen de organisatie een groot applaus geven.”

 

Prijs
Uiteraard moest er ook nog gerend worden. Nadat de jongste deelnemers eerder op de middag al de vierhonderd meter hadden voltooid, was het daarna de beurt aan groep drie tot en met acht. Zij liepen in verschillende leeftijdscategorieën de duizend meter. De vijf snelste renners per wedstrijd ontvingen als aandenken een beker.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

1 reactie

  1. Wat een leuk stuk😄!
    Is het mogelijk om de 1 na laatste foto, toegestuurd te krijgen , voor mijn zoontje?
    Hij staat er zo mooi op, met zijn blije koppie , in de start van de groep jongens 6/7

    Vriendelijke groet
    Samantha Fortes

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button