Hollands KroonVideo

Video: NL Jobs verzorgt werk voor honderden arbeiders op Agriport

Advertentie:

Middenmeer – Het kantoor van NL Jobs is op Agriport gevestigd. Dit bedrijf is opgericht door de tomatentelers Agro Care, Combivliet en Lans & Looye Kwekers. Dit onderkomen (Logies centrum Agriport) biedt plaats aan 360 buitenlandse werknemers die niet alleen op Agriport, maar ook daarbuiten werkzaam zijn.

“Deze mensen komen hier naar Nederland om te werken en wij zorgen ervoor dat zij hier een knappe huisvesting krijgen”, vertelt regiomanager Vincent Jansen. “Voor 80 procent zitten hier Poolse en Roemeense mensen, maar ook andere nationaliteiten zijn hier aanwezig. De mensen hoeven zich niet te vervelen, want er zijn verschillende activiteiten te doen, zoals voetbal, volleybal en bij mooi weer wordt gebarbecued. Naast de ingang is een winkel waar veel artikelen uit hun land zijn te krijgen.”

Het onderkomen heeft 180 kamers en alles wordt, zoals in elk hotel, in de gaten gehouden door een beheerder die beneden achter de balie zit. Veel personeel dat hier werkt komt uit het buitenland en heeft zich in de jaren opgeklommen naar hogere banen. Dus promotiekansen zijn hier zeker aanwezig.

Samenwerking met gemeente
Dit hotel is in samenwerking met gemeente Hollands Kroon tot stand gekomen. Vincent Jansen: “Op deze manier zitten de mensen bij elkaar en zwerven zij niet uit over een groot gebied wat vaak weer voor problemen kan zorgen. Iedereen mag hier op Agriport komen kijken, want wij zijn transparant en hebben niets te verbergen.”

Meer informatie over NL Jobs is te vinden op www.nl-jobs.com

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button