Nieuws

Carbagerun makkie voor Andy en Matthijs

Advertentie:

SCANDINAVIE – De mannen hadden eigenlijk een makkie. Vijf dagen getuft in een auto en totaal 2500 km afgelegd in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Op een kapotte accu na zijn er geen problemen geweest. Nou ja, alleen met een stijgingspercentage van 12% had de Saab wat moeite.

Ze hebben heel wat weken aan die oude Saab gesleuteld om hem in zo’n conditie te brengen dat hij de rit door Scandinavië kon volbrengen. De mannen waren dan ook uiterst tevreden over de auto.

Lees ook: Met een oud barrel dwars door Scandinavië

“ Hij heeft ons geen moment in de steek gelaten. Alleen op de eerste dag ging dan de accu stuk, maar voor de rest is het een prima auto. Jammer dat hij niet meer wordt gemaakt. Wat betreft het klimmen klopt het want soms was de 3e versnelling net even te zwaar in de haarspeldbochten. Zelfs in zijn eerste sloeg hij zowat af. Maar Saab heb zich echt bewezen, top wagen met dank aan vier knappe Michelins die niet lek zijn geraakt na zware gravel wegen en de diepe kuilen hier”.

Lees ook: Eerste dag Carbagerun zit er op

De hele run door Scandinavië was een belevenis met een zeer fraaie natuur. Enorme fijne en leuke deelnemers en ook uiterst verslavend allemaal. De auto gaat niet weg maar krijgt een update en volgend jaar gaan Andy en Matthijs meedoen aan de Megarun 2020.

Lees ook: Carbagerun loopt voorspoedig

 

 

Er staan nog oudere auto’s en vrachtwagens

 

Koud maar mooi

 

Woorden overbodig
Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!
Back to top button