112

Snelheidscontrole op omleidingsroute

Advertentie:

De kermis begint vandaag (vrijdag) in Den Helder. Deze duurt tot zondag 14 juli. Hierdoor zijn de Kanaalweg, het Koningsplein en een gedeelte van de Prins Hendriklaan gestremd. Zoals elk jaar zal er een omleidingsroute zijn via de Dijkweg (de weg onder de dijk achter de woningen aan de Kanaalweg).

Hier geldt een maximale snelheid van 30 kilometer per uur en is er een stopverbod. De politie heeft aangegeven hier opvallend, maar ook onopvallend, te controleren. Op deze weg lopen en fietsen namelijk ook veel mensen, al dan niet met honden en derhalve is een lage maximale snelheid van toepassing.

Hoewel het niet verplicht is, het is immers een ‘losloopgebied’, adviseert de politie hondenbezitters om aan deze kant van de dijk de honden toch aangelijnd te houden. Zoals gezegd is het niet verplicht, maar de veiligheid van de honden en de verkeersdeelnemers staat natuurlijk voorop.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button