Den Helder

Fondsenwerving kunst in de kelder heeft wind in de zeilen

Adverentie

Den Helder – Met de toezeggingen eind juni van het VSB Fonds en die van het Prins Bernhard Cultuurfonds staat de teller van de fondsenwervers van Kunsthal 45 nu ruim boven de 60.000 euro. Een mooie opsteker, slechts zes weken na de start van de werving. Het streefbedrag is 150.000 Euro, waarmee de inrichting van de nieuwe ruimte en het lichtconcept gefinancierd moeten worden.

“Dat geeft moed”, laat Linda Rose Smit, voorzitter van Kunsthal 45, weten. “Kunst in de kelder, de verhuizing van het oude pand naar de kelder van de voormalige V&D, is een ambitieus project, waar we samen met de Kunstuitleen onze schouders onder zetten. Het is hartverwarmend om te ervaren dat niet alleen de landelijke fondsen ons financieel concept als degelijk waarderen en met financiële ondersteuning belonen, maar ook lokaal en regionaal valt ons plan in goede aarde.”

Als voorbeeld daarvan noemt ze de sponsoring van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen en de gemeente Den Helder, maar ook het bedrijfsleven laat zich niet onbetuigd. Zo zegde Wilms een complete keuken toe en adopteerde zowel Dozy als Jongewaard Heemskerk RVM Makelaars een van de benodigde expositiewanden. Andere bedrijven denken nog na over de omvang van hun bijdragen.

Partnerschap
Scholen aan Zee, altijd al een trouw bezoeker van de exposities, ging een educatief partnerschap aan met Kunsthal 45, terwijl onderwijsinstellingen voor het basisonderwijs dit in overweging hebben. Het belang van kunst en cultuur voor kinderen en hun ontwikkeling wordt breed onderschreven.

Ook kleinere bijdragen van particulieren beginnen aan te tikken en het streven om duizend Nieuwediepers te vinden die elk 100 euro bijdragen heeft al meer dan 10.000 euro opgeleverd. Alle reden voor Kunsthal 45 en de Kunstuitleen om de wervingsactiviteiten met vertrouwen voort te zetten in de overtuiging dat de benodigde anderhalve ton dit jaar gehaald gaan worden.

Ook bijdragen? Dat kan op rekeningnummer NL09RABO 0154072753 ten naam van Kunsthal 45 “Ik draag mijn steentje bij”. Onder het motto “wie het kleine niet eert is het grote niet weerd” is de kunsthal blij met elk dubbeltje. Meer informatie is te vinden op www.kunsthal45.nl/actie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button