Sport

Krachtig HCSC pakt eerste winst

Advertentie:

Den Helder – HCSC pakte zaterdag in de derde klasse tegen De Foresters haar eerste overwinning van het lopende seizoen. Het team van trainer Michel Kakisina werkte enorm hard voor deze 3-2 overwinning, op een zeer sterke tegenstander.

Vooraf wist iedereen bij HCSC dat een overwinning nodig was. Kakisina: “Vorige week ging het weer mis, ondanks dat ons spel zeker niet slecht was. Die nul punten uit drie duels zat ons dwars en uitgerekend tegen een van de grote favorieten voor de titel moest het gaan gebeuren.” De Foresters heeft een zeer sterk team en begon ook sterk, na vijf minuten werd het 0-1.

Voor de thuisploeg direct het signaal om goed wakker te worden. Al snel kwamen enkele kleine kansen. De terechte gelijkmaker viel na ongeveer een kwartier spelen. Een goed opgezette aanval kwam bij Cross Tomasouw terecht, die de doelman kansloos liet. “Na die gelijkmaker werden we zeer aanvallend. De bal kwam in korte tijd twee keer op de paal terecht. Enige minuten voor het rustsignaal kon Clifton Gorissen via een vrije trap op schitterende wijze scoren. Helaas voor de enthousiaste fans rond het veld kon de tegenstander in de 43e minuut op 2-2 komen en dat was precies een week geleden tegen DEM ook het geval.”

Meer druk
HCSC besloot in het tweede bedrijf met vier middenvelders te gaan spelen en dat werkte goed. Er kwam steeds meer druk op de tegenstander. Het loon naar zeer hard werken kwam in de 65e minuut. Gorissen kon zijn tweede treffer van de middag maken en de 3-1 op het scorebord brengen. Deze keer hield het team van Kakisina de voorsprong wel goed vast. Daarvoor moest wel tot de laatste seconde hard gewerkt worden. “We hebben de eerste punten binnen en wat geeft dat een goed gevoel, vooral tegen deze kampioenskandidaat. We hebben het gevoel dat er nu een sterke reeks gaat komen. De komende twee weken zijn we vrij en de eerste tegenstander in november is VSV.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button