Cultuur/NatuurVideo

Grote plannen voor kunstproject de Nollen (video)

Advertentie:

Den Helder – Met een handtekening bekrachtigden de zoons van Ruud van de Wint en het bestuur van stichting De Nollen op 5 juli een samenwerking met grote ambities. Het museum gaat afgebouwd worden en het project moet meer bezoekers aan gaan trekken.

Ferdinand Vreugdenhil is degene die de kar moet gaan trekken. Hij volgt Joost van Dijk op als voorzitter van stichting De Nollen. “Mijn voorganger heeft gewerkt aan het vertrouwen en voor mij is dat de basis om het museum te voltooien en de organisatie verder te professionaliseren.” Een flinke uitdaging, maar als het aan Gijs van de Wint ligt is de nieuwe voorzitter daar de aangewezen persoon voor. “Het is niet zomaar iemand”, vertelt van de Wint, “hij heeft een hele belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Den Helder.”

Uit handen van afzwaaiend voorzitter Joost van Dijk ontving Vreugdenhil een masterplan voor de bouw van het museum. “Het is van ons bestuur een toekomstdroom. Het vraagt nogal wat in de investeringen”, zegt van Dijk, “maar als je geen dromen hebt dan kun je ook niks realiseren.”

Van de Wint ziet de bouw van het museum als een volgende stap in het uitwerken van de nalatenschap van zijn vader. “De zoektocht van hoe hij tot De Nollen is gekomen ligt besloten in de schilderkunst”, zegt van de Wint, “als je het hele oeuvre bij elkaar kan brengen, naast de Nollen, in een gebouw dat door hem is ontworpen. Dat is nou echt één plus één is drie.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Ik snap het .Zeestad heeft de boel overgenomen .Kan er weer een paar miljoen van het waddenfonds losgepeuterd worden zodat ” de broertjes weer een paar jaar kunnen “pot verteren”

Wellicht ook interessant

Back to top button