Den Helder

Wijzigingen aan bushaltes wegens nieuwe dienstregeling

Advertentie:

Den Helder – Connexxion voert per 21 juli aanstaande de nieuwe dienstregeling in. Een aantal bussen rijdt dan andere routes en sommige haltes vervallen. Ook is een aantal wijzigingen nodig aan bestaande bushaltes en worden her en der nieuwe haltes geplaatst.

“Een aantal voormalige bushaltes wordt opnieuw in gebruik genomen”, laat een woordvoerder van de gemeente Den Helder weten. “Samen met de provincie Noord-Holland en Connexxion passen we een aantal bushaltes langs die nieuwe busroutes aan en maken we deze meer toegankelijk. Zodat inwoners goed en vooral zelfstandig van de bus gebruik kunnen maken.”

Tijdens de werkzaamheden beperkt de aannemer de overlast voor reizigers en weggebruikers tot een minimum. Als er aan een halte wordt gewerkt, komt er in de buurt een tijdelijke halte. De gemeente Den Helder laat zo spoedig mogelijk weten wanneer de werkzaamheden starten en welke bushaltes worden aangepast. De aanpassingen aan de bushaltes worden ook mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. De provincie neemt het grootste deel van de aanlegkosten voor de haltes voor haar rekening.

Nieuwe dienstregeling
De dienstregeling is de afgelopen maanden opgesteld door de provincie Noord-Holland en vervoerder Transdev/Connexxion in samenwerking met NS. Alle informatie over de wijzigingen staat op www.overal.nl. In Den Helder ontstond onrust door de wijzigingen, omdat straks onder meer het winkelcentrum in De Schooten niet meer wordt aangedaan door de bus en bepaalde lijnen niet langer via het ziekenhuis rijden.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

1 reactie

  1. De nieuwe dienstregeling is echt belachelijk. Met name voor de forens uit julianadorp. Want de eerste bus gaat niet naar station Den Helder Zuid maar gaat naar Schagen. Hiermee wordt de reistijd van de forens met bijna 30 minuten langer. Terwijl wij zou groen mogelijk willen reizen met het OV. Ik werk een aantal dagen per week in Utrecht en nu ben daarvoor z’n 2 uur en 10 minuten kwijt enkele reis. Vanaf 21 juli met alle aansluitingen bijna 3 uur. Ik denk er sterk over om maar weer de auto te gaan pakken

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button