Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Amper nieuwe besmettingen met corona in de Regio Noordkop

Regio Noordkop – Terwijl deskundigen roepen om mondkapjesplicht, we elke dag in alle media horen dat Nederland in rap tempo verder besmet raakt met corona en zelfs Mark Rutte terugkomt van vakantie om het volk toe te spreken, tonen de cijfers voor de regio Noordkop toch een heel ander beeld. Het aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen twee weken was erg laag, voor deze regio is er dus, ondanks dat ook hier meer wordt getest dan in het begin van de coronacrisis, verre van reden tot paniek.

Volgens de officiële cijfers van het RIVM waren er op Texel geen nieuwe besmettingen, ondanks de toegenomen drukte met toeristen. In Den Helder zijn in de periode van 22 juli tot en met 4 augustus 3 nieuwe besmettingen geconstateerd en in Hollands Kroon is dat er 1. Ook in Schagen komt de teller niet verder dan 1.

Ondanks de lage cijfers blijft het verstandig de maatregelen (afstand houden, regelmatig handen wassen, geen drukte opzoeken) in acht te nemen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, hoofdredacteur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via hoofdredactie@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Tot volgende week vrijdag. Verheug me erop en ben blij met dit bericht

Back to top button
%d bloggers liken dit: