Hollands Kroon

Gemeente roept op: honden aan de lijn!

Adverentie

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon roept haar inwoners op honden toch echt aan de lijn te houden. De afgelopen tijd is namelijk een aantal meldingen ontvangen van bijtincidenten met honden.

Naar aanleiding daarvan is de gemeente gevraagd of er borden geplaatst kunnen worden waarop staat aangegeven dat honden aangelijnd moeten zijn. “Deze borden plaatsen wij in principe niet”, zegt woordvoerster Noortje Slot, “omdat hondeneigenaren verplicht zijn hun hond binnen de bebouwde kom aan de lijn te houden. Daarom de extra oproep. Hopelijk voorkomt dit bijtincidenten in de toekomst.”

Via de mail kwam onlangs bij de gemeente een melding binnen van een mevrouw en daarna vond ook nog telefonisch contact plaats. “Deze mevrouw gaf aan dat bij een speeltuintje in Middenmeer tot twee keer aan toe (verschillende honden) loslopende honden uit de bosjes kwamen en dat doordat zij ertussen sprong (tussen kind en hond) erger kon worden voorkomen. Ze heeft het zelf onderling opgelost met de eigenaren van de honden en wil van beide incidenten geen aangifte doen, maar heeft contact gezocht met de gemeente om het aanlijngebod extra onder de aandacht te brengen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button