Cultuur/NatuurUitgaan

Zwerftocht door duingebied Botgat bij Groote Keeten

Advertentie:

Schagen – Botgat ligt in de Noordduinen bij Groote Keeten. Nog niet zo lang geleden lag hier een schietbaan van Defensie met gebouwen en veel beton. Dat heeft Landschap Noord-Holland allemaal verwijderd en nu kan de natuur hier haar gang gaan. Op 23 augustus kunnen liefhebbers mee wandelen en ontdekken wat er in een paar jaar allemaal is veranderd.

Zandverstuivingen, bloemenpracht, vlinders, vogelrijkdom en een schitterend panorama. De tapuit heeft dit gebied ook ontdekt. Ze broeden in konijnenholen en houden van open en lage vegetatie. Omdat het broedseizoen nu ten einde is, kan er een kijkje worden genomen. Tijdens de wandeling laat de gids zich verrassen door hetgeen er op het pad komt.

Tips en richtlijnen
Trek goede wandelschoenen aan. Verrekijkers zijn handig om mee te nemen. De excursie is georganiseerd voor wandelliefhebbers vanaf 12 jaar. Reserveren is in verband met corona verplicht. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten. Voor aanvang van de excursie wordt een vragenlijst met de deelnemers doorgenomen en houdt de groep zich aan de coronarichtlijnen.

De wandeling is op zondag 23 augustus en duurt van 11:00 tot 13:30 uur. De groep liefhebbers vertrekt vanaf de strandopgang bij restaurant De Princen Keet, Achterweg 2 in Groote Keeten. De kosten voor volwassenen zijn € 7,00 en voor kinderen € 3,00. Voor beschermers € 4,00 en voor kinderen van beschermers € 2,00. Reserveren is verplicht en dit kan via gaatumee.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button