Hollands Kroon

Afsluitdijk in beide richtingen afgesloten van 6 op 7 augustus

Den Oever – De Afsluitdijk (A7) tussen Den Oever en Knooppunt Zurich zal van vrijdag 6 augustus 22:00 uur tot zaterdag 7 augustus 08:00 uur in beide richtingen worden afgesloten voor al het verkeer. Dit vanwege de opbouw van een zandtransportband. Verkeer moet rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd tussen de 10 en 90 minuten. De werkzaamheden zouden eigenlijk plaatsvinden in het weekend van 30-31 juli, maar door ongunstige weersomstandigheden zijn ze verplaatst naar het weekend van 6 op 7 augustus.

Voor het versterken van de Afsluitdijk is veel zand nodig. Om de hinder die gepaard gaat met de aanvoer van al dit zand zoveel mogelijk te beperken, zetten Rijkswaterstaat en bouwconsortium Levvel de zandtransportband over de A7 in. Dit is een grote constructie die over de vangrails, de vluchtstroken en de rijbanen heen het zand van het IJsselmeer naar de Waddenzeezijde brengt.
Of de werkzaamheden daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden op de aangegeven dagen, is afhankelijk van de weersomstandigheden. De zandtransportband is een grote windvanger en bij teveel wind kunnen de werkzaamheden niet doorgaan.

Omleidingsroutes
Er gelden verschillende omleidingsroutes:
– Verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Friesland kan omrijden via de A9/A1 en de A6.
– Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruik maken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen – Lelystad) en de A6.
– Verkeer uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9.
– Verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad – Enkhuizen).

Afhankelijk van het verloop van de verplaatsing, kan de afsluiting korter of langer duren. Ga voor meer informatie naar deafsluitdijk.nl en vananaarbeter.nl. Of neem contact op met Loket Afsluitdijk: loket@deafsluitdijk.nl of met het informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 – 6040. Mochten de werkzaamheden opnieuw worden uitgesteld, dan wordt dit zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button