Den Helder

Egels steeds vaker gewond door grasmaaiers

Adverentie

Den Helder – Dat egels steeds vaker verminking oplopen door (robot)grasmaaiers merken ze bij wildopvang De Paddestoel in Den Helder ook. “Helaas komt het steeds vaker voor”, aldus medewerkster Ruth. Laatst is er bij de opvang een egel overleden aan zijn verwondingen.

Ruth: “Ze verstoppen zich vaak in hoog gras, het is vooral zo dat mensen niet goed kijken wanneer ze gaan maaien.” De egels zijn klein en slecht zichtbaar, al helemaal voor de sensoren van robotmaaiers. Egels vluchten ook niet, ze rollen zich namelijk op en blijven liggen, waardoor ze juist kwetsbaar zijn voor de grasmaaiers.

De oplossing? “Het is het beste om van te voren te checken of er geen egels in het gras zitten en het gras niet te lang te laten groeien.” Daarnaast is het van belang om de robotmaaiers ’s nachts, wanneer de egels actief zijn, uit te zetten.

Toch is er ook weleens goed nieuws. “Begin mei kwam er een egel bij ons met zware verwondingen, die binnenkort weer kan worden vrijgelaten. Hij is niet honderd procent hersteld, maar gelukkig wel goed genoeg”, vertelt Ruth.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button