Hollands KroonSport

ZAP verliest, maar raakt steeds meer in vorm

Advertentie:

Nibbixwoud/Breezand – De handbalsters van ZAP hebben op bezoek bij SEW 2 met 30-26 verloren. Het team van trainer Stefan Baars bleef goed overeind en laat steeds beter spel zien.

Het was al de derde keer dit seizoen dat beide teams tegen elkaar moesten spelen. Twee keer voor de Noord-Holland Cup en nu voor de competitie. Baars wist dus precies wat zijn team kon verwachten. “We zijn nog steeds groeiende en raken steeds beter op elkaar ingespeeld”, vertelt de trainer. “SEW nam het initiatief en bleef tot een minuut of tien aan de positieve kant van de score. De laatste periode namen wij  het initiatief over  en dat  resulteerde in een maximale voorsprong van vier doelpunten.”

Met rust stond het 13-15 in het voordeel van ZAP. “In de pauze heb ik geprobeerd om de scherpte er in te houden”, vertelt Visser. “Die twee punten hadden we feller moeten verdedigen.” Toch begon het tweede bedrijf niet denderend. Binnen twee minuten had de thuisploeg alweer een voorsprong te pakken. “Die hebben ze niet meer weggegeven. Vooral de dekking was niet scherp, en aanvallend waren we minder dan in het eerste bedrijf. Een grote voorsprong van SEW is het nooit geworden en dat is een winstpunt voor ons. Volgende week spelen we tegen ZVBB thuis. Zij staan met vier punten uit twee wedstrijden bovenaan. Het is aan ons om de winst in Breezand te houden.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button