Cultuur/Natuur

Tocht door de Grafelijkheidsduinen bij Den Helder

Den Helder – Wandel zaterdagmiddag 20 augustus mee met de gidsen van Landschap Noord-Holland door de Grafelijkheidsduinen. Tijdens deze wandeling door de Grafelijkheidsduinen zien en horen wandelaars meer over dit mooie gebied. Wat bijvoorbeeld niet direct opvalt zijn de vele bijzondere relaties die de planten en dieren hier met elkaar en met het landschap hebben. De tapuit kan bijvoorbeeld niet zonder het duinkonijn en het icarusblauwtje niet zonder de gele rolklaver. wie wist dat het in de duinen op sommige plekken wel meer dan 60 graden Celsius kan worden? Hoe wapenen planten zoals buntgras en zomersneeuw zich hiertegen?

Ook bijzonder, libellen en juffers profiteren nu nog van bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog. De nieuwsgierigheid wordt bij deze boeiende wandeling zeker geprikkeld en gevoed. Wandelaars lopen buiten de gebaande paden, dus goede wandelschoenen zijn van belang. Bij zonnige omstandigheden is zonnebrand en dekkende kleding aan te raden. Het is ook aan te raden iets te eten en te drinken mee te nemen voor onderweg. Vergeet niet een fototoestel en eventueel een verrekijker. Er is een Duitstalige gids aanwezig. Bij voorkeur reserveren voor deelname. Ter plekke aansluiten is mogelijk, maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zaterdag 20 augustus van 13:30 uur tot 16:00 uur
Vertrekpunt: Parkeerplaats Fort Kijkduin, Admiraal Verhuellplein 1, 1789 AX Huisduinen

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button