Den Helder

Burgemeester Jan de Boer reageert op schietpartij

Advertentie:

Den Helder – De Helderse burgemeester Jan de Boer heeft zaterdag ook officieel gereageerd op het schietincident dat zaterdag 5 augustus plaatsvond in Den Helder. Een slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn schotverwondingen overleden. Twee andere slachtoffers raakten gewond. Een zwaargewonde man is opgenomen in het ziekenhuis. Hieronder zijn reactie:

“We zijn in Den Helder ongelofelijk geschrokken. Allereerst wil ik mijn medeleven betuigen aan de slachtoffers en hun families. Mijn gedachten gaan ook uit naar de inwoners in de buurt; nogal wat mensen zijn als omstander getuige geweest van het incident. Ik kan me voorstellen dat ook zij erg geschrokken zijn van de gebeurtenissen afgelopen nacht. De impact voor die mensen is groot.”

De politie doet momenteel onderzoek naar de schietpartij en is op zoek naar de dader. De Boer prijst het adequate optreden van de hulpdiensten ambulance, politie en omstanders. De gemeente is in afwachting van de resultaten van het politieonderzoek.

Bijeenkomst voor buurtbewoners
De burgemeester begrijpt dat het voor veel inwoners een heel onveilige situatie is geweest. Daarom overweegt de gemeente op korte termijn een bijeenkomst te organiseren waar inwoners uit de buurt terecht kunnen om in gesprek te gaan. De Boer: “Als gemeente staan we voor en werken we aan een veilige gemeente Den Helder. De veiligheid van onze inwoners staat voorop. We zijn op de hoogte dat er emotionele reacties zijn van deze gebeurtenissen. Daarom vind ik het belangrijk dat we de komende periode contact houden met de buurtbewoners. We gaan kijken hoe we dat goed kunnen organiseren.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

2 reacties

  1. Iemand die met z’n dronken kop in een auto een ander dood rijd, wordt minder aandacht aan geschonken als deze schietpartij.

    1. zou het kunnen omdat er erg veel mensen op dat moment enorm veel mensen bij aanwezig waren en dat het bij een café is gebeurt wat vaker negatief in het nieuws is geweest, als ze ergens achteraf in een steegje waren neergeschoten had je er waarschijnlijk niets over gehoord…..

Wellicht ook interessant

Back to top button