Den HelderZakelijk

Café De Bierbron op last van gemeente gesloten

Besluit was al genomen, avond van schietpartij was laatste avond

Adverentie

Den Helder – Café De Bierbron in de Helderse Visbuurt blijft voorlopig dicht. Vrijdagavond, de avond van de schietpartij voor het café, was al de geplande laatste avond. Het besluit van de gemeente om het café te sluiten was eerder al genomen. De Bierbron sprak zelf op social media ook al over de laatste avond, waarop om 0.00 uur iedereen buiten moest staan. Kort na middernacht ging het mis.

In een persbericht meldt de gemeente dat café De Bierbron met ingang van 5 augustus 2023 niet meer open mag. De burgemeester heeft zowel de exploitatievergunning als de alcoholvergunning ingetrokken. Deze beslissing was al voorbereid, voordat het schietincident had plaatsgevonden. Bij het incident viel een dode en raakten twee mensen gewond.

Reden voor de intrekking
Uit onderzoek door de politie is gebleken dat sprake was van een zogenaamde schijnbeheerconstructie. Daaruit blijkt dat niet de uitbater, maar een ander persoon feitelijk het café runt, die niet op de vergunning vermeld stond. Dat mag niet en daarom heeft de burgemeester de vergunningen ingetrokken. Zonder vergunningen mag het café niet open. Dit betekent dat het horecabedrijf vanaf 5 augustus voor het publiek gesloten dient te zijn. Ook eerdere vergunningen van het café zijn mede op basis van schijnbeheerconstructies ingetrokken. De vergunningen zijn definitief ingetrokken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

5 reacties

  1. Dit is ongepast.

   Het café werd hoe dan ook gesloten.

   Er is iemand van het leven beroofd.

   De dader is bekend maar nog niet opgepakt.

   1. CW uw reactie is onzin! Uiteraard heb ik ook het artikel gelezen. Het spreekwoord ‘Als het kalf…’ heeft de betekenis van: niet tijdig genomen maatregelen en dan ook te laat zijn. Het is al heel lang bekend, dat betrokken café van dubieuze aard was net als haar eigenaren en een deel van haar bezoekers.
    Graag in het vervolg uw padvinders reacties voor u te houden.

    1. Ik wens de familie, vrienden en nabestaanden van de slachtoffers sterkte toe in deze gitzwarte periode.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: