112

Dodelijk slachtoffer schietpartij (25) komt uit Den Helder (update, signalement dader)

Naar verluidt is de verdachte na het schieten weggerend in de richting van het Willemsoord.

Adverentie

Den Helder – De 25-jarige man die in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven is gekomen bij de schietpartij voor een café aan de Helderse Bassingracht is een 25-jarige man afkomstig uit Den Helder. In eerste instantie meldde de politie dat het slachtoffer uit Alkmaar kwam, maar volgens zijn eigen Facebook en bekenden van de man was hij woonachtig in Den Helder. Een woordvoerder van de politie meldt dat hij wel als inwoner stond ingeschreven in Alkmaar, waar hij ook werkte.

Zaterdag kort na middernacht werden meerdere schoten gelost in de omgeving Brouwerstraat / Bassingracht in de Helderse Visbuurt. Drie personen raakten gewond, waarvan twee ernstig. Een van hen is ter plaatse nog gereanimeerd en daarna overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder, waar hij dus alsnog is overleden. Een van de gewonden is op eigen kracht naar het ziekenhuis gegaan.

Aan het begin van de zaterdagochtend is de omgeving nog altijd afgezet, het onderzoek volop gaande en volgens de politiewoordvoerder is de dader nog steeds voortvluchtig. Op het moment van de schietpartij waren er enkele tientallen mensen aanwezig in en rond het café. Aan de hand van getuigenverklaringen is inmiddels een goed signalement van de dader bekend, maar dat is nog niet vrijgegeven. De politie wil nog niet melden of de identiteit van de dader/verdachte bekend is. Later op zaterdag volgt meer informatie.

Op de Facebookpagina van een familielid van het slachtoffer stromen ondertussen de condoleances binnen. Velen kunnen niet bevatten wat er gebeurd is, zo blijkt uit de reacties.

Update
De politie heeft zaterdagochtend de volgende aanvullende informatie verstrekt: De lichtgewonde man, die op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis was gegaan, kon na medische behandeling huiswaarts. De politie heeft getuigen verhoord en is op de plaats van het schieten nog steeds bezig met een technisch sporenonderzoek. Hierbij zijn onder meer diverse hulzen aangetroffen.

Naar verluidt is de verdachte na het schieten weggerend in de richting van het Willemsoord. Hij voldoet aan het volgende signalement: Man, leeftijd ongeveer 25 jaar, 1.75 meter lang, normaal postuur, lichte huidskleur, gemillimeterd haar en stoppelbaardje, zwarte kleding, trainingspak, zwarte pet. Zijn identiteit is bij de politie bekend.

Heeft u informatie waar deze verdachte zich bevindt? Bel dan onmiddellijk 112. De man is gevaarlijk en mogelijk in het bezit van een vuurwapen. Heeft u beelden van het incident of van de vluchtrichting, deelt u die svp met de politie via dit formulier onder vermelding van 2023167515. Ook worden getuigen van het daadwerkelijke incident en van de vluchtroute opgeroepen zich te melden via 0900-8844.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button