Sport

Team Sil Pater wint brons boogschieten in Berlijn

Adverentie

Hollands Kroon – Het herenteam waar Sil Pater deel van uitmaakt wist op het WK outdoor boogschieten gezamenlijk brons te bemachtigen met compoundboogschieten.

Sil Pater, afkomstig uit Anna Paulowna: “dinsdag heb ik de kwalificatie gehad en waren het behoorlijk lastige weersomstandigheden. Uiteindelijk ben ik individueel 84e gerankt en waren wij met het team 11e gerankt.”

“Op woensdag hebben wij de team eliminaties geschoten, na een redelijk eenvoudige match in de 1/12 finale hebben wij in de 1/8 en 1/4 finale de topfavorieten Amerika en India verslagen. Helaas moesten wij ons meerdere erkennen in de halve finale tegen Denemarken die na een gelijke stand hebben gewonnen in een shoot-off. Op vrijdag hebben wij de bronzen finale geschoten tegen Korea die eindigde in 231 – 235 winst voor ons.” De Nederlandse dames kwamen individueel hoger uit dan de heren. De Olympische kwalificaties staan nog niet vast maar de Nederlanders hebben op dit moment nog geen grote kansen op deelname.

De compound boog is een samengestelde boog waarmee door middel van een systeem extra krachtig kan worden geschoten.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button