112

Dode en zwaargewonde bij schietincident Den Helder (update)

Adverentie

Den Helder – Meerdere ambulances, politie en twee traumahelikopters zijn zaterdag kort na middernacht opgeroepen na een melding van een schietpartij aan de Bassingracht in Den Helder. Volgens een woordvoerder van de politie zijn bij een schietincident drie personen zwaargewond geraakt, waarvan twee ernstig. Later in de nacht werd duidelijk dat een van de zwaargewonden is overleden.

Het incident vond buiten op straat plaats, nabij café De Bierbron. Over de aanleiding is nog niets bekend. De politie startte direct het onderzoek en de ruime omgeving werd afgezet. In de loop van de nacht werd bekend dat er nog een derde gewonde was en dat een van de zwaargewonden, een 25-jarige man uit Alkmaar, is overleden. Update: slachtoffer blijkt afkomstig uit Den Helder

De politie is nog op zoek naar de voortvluchtige dader. Een politieheli zocht enkele uren vanuit de lucht mee en op het politiebureau werden getuigen van het voorval gehoord. De gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button