Hollands Kroon

Bermen vol bloemen en bijen

Adverentie

Op veel plaatsen in de gemeente Hollands Kroon worden bermen en oevers niet gemaaid. Dat heeft te maken met de zorg voor bijen, want met de bijenstand gaat het niet goed in Nederland. Om de bijen te helpen zijn vorig en dit jaar bermen ingezaaid met bloemenmengsels, want hoe meer bloemen, hoe meer bijen.

Bijen zijn belangrijk voor bestuiving van bloemen; zonder de bijen geen groente en fruit. Bijen bestuiven ook wilde bloemen en planten, dit is belangrijk voor het behoudt van de natuur en de biodiversiteit. Dus wat op het eerste gezicht een ‘slordig bijgehouden’ berm lijkt, is eigenlijk een mini-natuurreservaat. “Door op bepaalde plaatsen minder vaak te maaien geven we op verschillende plekken in onze gemeente de natuur de ruimte”, zo meldt Hollands Kroon. “Kruidachtige planten die dan groeien en bloeien, trekken vlinders, bijen en insecten aan die op hun beurt weer kikkers, allerlei vogels en andere dieren aantrekken. Goed voor de biodiversiteit en bovendien mooi om te zien! De komende jaren gaan we dus door met het inzaaien van bermen met bloemenmengsels.”

Steentje bijdragen?
Ook een steentje bijdragen aan meer bijen in de buurt? Iedereen mag de openbare ruimte voor zijn/haar deur inzaaien met een bloemenmengsel. Neem hiervoor contact op met de kernbeheerders via het contactformulier op www.teamkernbeheer.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

1 reactie

  1. leuk als de bermen niet gemaaid worden omdat er zoveel bloemen staan
    De berm langs het fietspad van Slootdorp richting de haukus heeft Brandnetels i1 meter hoog en 1 meter breed. Je kan er niet met zijn tweetjes naast elkaar fietsen.
    Kan toch niet de bedoeling zijn

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: