Dierenambulance brengt pup naar Amsterdam

Den Helder – Bij de Dierenambulance loopt het niet elke dag hetzelfde, maar woensdag was een echt bijzondere dag. Er kwam een spoedoproep binnen van Dierenartsenpraktijk Sterkliniek in Nieuw Den Helder, met de vraag of de Dierenambulance in het bezit was van een zuurstofapparaat. Dat was het geval.

Het had te maken met een pup van tien weken, Senna, die met spoed opgenomen was, maar met zuurstof vervoerd moest worden naar het “Medisch Centrum voor Dieren” in Amsterdam. “Nu waren wij in de gelukkige omstandigheid dat er twee ambulances ingezet konden worden”, laat de organisatie weten. “Na supersnel overleg en goede samenwerking nam de kleine Dierenambulance de ritten waar voor de grote Dierenambulance, zodat zij met de pup met spoed naar Amsterdam kon rijden, met de pup veilig aan het zuurstof en infuus achterin.”

In het M.C.D Amsterdam werden zij al verwacht. Puppy Senna werd gelijk in de couveuse gelegd en behandeld. Het beestje had een pieper van een speeltje ingeslikt, wat de oplettende eigenaar meteen uit haar bekje kon halen, echter was de pup daarna benauwd en het vermoeden was een klaplong. Senna blijft voorlopig nog even in het M.C.D, er waren longblaasjes beschadigd en Senna heeft het nog steeds benauwd, maar is nu omgeven door een heel goed medisch team dat zich inzet met de beste behandeling die de pup zich kan wensen.

Vrijwilligers
“Normaal treden wij niet zo ver buiten ons gebied Den Helder – Julianadorp – Hollands Kroon (noord), maar door de goede samenwerking en het kunnen inzetten van de tweede ambulance konden wij Senna gelijk naar Amsterdam brengen. Wij wensen Senna en haar baasjes heel veel sterkte en beterschap en hopen dat ze weer snel vrolijk in het rond dartelt.” Zonder vrijwilligers kan de Dierenambulance dit soort acties niet uitvoeren, wat ten koste gaat voor de zorg voor dieren. Dus wie in het werkgebied woont en ook wil meehelpen is meer dan welkom. Klik hier voor meer informatie.

Mobiele versie afsluiten