Schagen

Jubileumboek voor Hospice Schagen

Advertentie:

Hospice Schagen bestaat vijf jaar. Vijf jaren waarin veel is gebeurd. Er is veel verdriet geweest, maar er zijn vooral mooie en waardevolle herinneringen gemaakt. Daarom een jubileumboek. Een boek vol bijzondere verhalen. Het is een naslagwerk én fotoverslag in één. De woorden zijn opgetekend door gasten, naasten, vrijwilligers, betrokkenen en bestuursleden van Hospice Schagen.

Op vrijdag 13 september aanstaande wordt om 16.30 uur het allereerste exemplaar van het jubileumboek gepresenteerd bij Boekhandel Plukker in Schagen. Wethouder Hans Heddes mag het boek in ontvangst nemen en aanbieden aan de initiatiefnemers van Hospice Schagen, Annemieke Eveleens en Simone Berkhout. Uiteraard ligt er voor alle vrijwilligers tevens een boek klaar. Het jubileumboek is onder meer te koop bij Boekhandel Plukker en kost € 19,95. Dit boek is voor iedereen en de opbrengst komt geheel ten goede aan de Hospice. Auteur Susanna Florie heeft het boek in opdracht van Hospice Schagen samengesteld. Astrid van Tol maakte de foto’s.

Laatste levensfase
Hospice Schagen is een ‘bijna-thuis-huis’, een kleinschalige instelling waar professionals en vrijwilligers palliatieve zorg en ondersteuning bieden aan mensen in hun laatste levensfase. Wanneer genezing niet meer mogelijk is. “Op de plek waar nu het prachtige gebouw van Hospice Schagen staat, huppelden decennia geleden vier- en vijfjarigen hun kleuterschool De Woelwaters in. Kleine kleutertjes aan het begin van hun leven. Elke nieuwe dag begon vol vreugde en avontuur. De wereld lag aan hun voeten. Nu arriveren de gasten in Hospice Schagen om terug te blikken op hun leven en om daar op een zo mooi mogelijke wijze afscheid van te nemen. De cirkel is rond.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button