Den HelderHollands KroonSchagen

Respijthulpen bieden helpende hand in de regio

Advertentie:

Ruim dertig respijthulpen zijn donderdag officieel van start gegaan. Het Mantelzorgcentrum zet hen in om de taken van mantelzorgers tijdelijk over te nemen. Respijthulpen komen bij mantelzorgers en hun naaste thuis, zodat de mantelzorger weg kan. De respijthulpen gaan aan de slag in Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Alkmaar en Heiloo.

Het Mantelzorgcentrum is de eerste organisatie in Nederland die respijtzorg op deze manier heeft ontwikkeld en inzet. Bijzonder is ook dat deze vorm van respijt gratis is voor mantelzorgers. De respijthulpen krijgen een vrijwilligersvergoeding, gesubsidieerd door gemeenten. Daardoor is deze vorm van respijt voor iedere mantelzorger bereikbaar. Marianne Weel is Casemanager respijtzorg bij het Mantelzorgcentrum. Zij merkt dat het project op de voet wordt gevolgd. Marianne: “Het project is nu al een succes en dat wordt ook opgepikt door andere welzijnsorganisaties. Zo gaat een organisatie in Haarlem binnenkort ook aan de slag met respijthulpen.”

Mantelzorgers die er een dag(deel) of meer tussenuit willen, kunnen contact opnemen met het Mantelzorgcentrum. Naast de inzet van de eigen respijthulpen kijkt het Mantelzorgcentrum ook naar andere vormen van respijtzorg. Op die manier is er voor iedere mantelzorger wel een passende vorm van respijt mogelijk. Mantelzorgers die hierover meer willen weten, bellen met het Mantelzorgcentrum: 0224 – 74 50 59 of sturen een mail naar mweel@mantelzorgcentrum.nl

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen blijven geven en daar zelf gezond bij blijven.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button