Cultuur/NatuurUitgaan

Zoute Plantenexcursie Westerland

Advertentie:

Natuurvereniging Wierhaven organiseert een excursie over planten bij het wad in Westerland. Op zondag 15 september is het verzamelen om 13:30 uur op de parkeerplaats bij de Quarantaineweg (zie kaartje onderaan dit artikel). Vanaf daar wordt langs en op het wad gelopen om te zoeken naar zoutminnende planten. Eenmaal bij de Normerdijk aangekomen lopen de deelnemers verder het wad op om op zoek te gaan naar klein zeegras.

Deze plant is zeer sterk achteruitgegaan in de afgelopen decennia en is onderhand een zeldzaamheid geworden. Het is bekend dat de plant hier vroeger voorkwam, maar het is onduidelijk of hij er nog steeds staat en dat wil Floristisch Onderzoek Nederland graag weten. Als de groep het wad heeft afgespeurd keren de deelnemers rond 16:00 uur weer terug naar de parkeerplaats. Voor het Floristisch Onderzoek Nederland is het belangrijk dat de groep zoveel mogelijk soorten vindt en deze noteert. Zo kan de Natuurvereniging Wierhaven aantonen dat ze het gebied goed doorzocht hebben. Vooral wanneer klein zeegras niet is gevonden.

Aanmelden
De excursie is er voor iedereen ongeacht voorkennis. Iedereen is welkom om mee te komen helpen en wat te leren over planten. Een verrekijker, loep en het boek flora is wel nuttig om mee te nemen. De excursie is ook voor niet-leden gratis. Aanmelden kan per e-mail bij educatie@wierhaven.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button