Defensie

Perfecte digitale storm nu te beluisteren

De Helder – Dit jaar is ervoor gekozen om de Johan de Witt conferentie in digitale vorm plaats te laten vinden. Op uitnodiging van de Commandant Zeestrijdkrachten, vice-admiraal Rob Kramer, spraken experts over de onderwerpen die op dit moment actueel zijn voor de maritieme veiligheidssituatie in en rondom Europa. Dit gesprek, dat donderdag 27 augustus werd opgenomen, is nu in de vorm van een podcast online gekomen via www.johandewittconferentie.nl.

Zoals ieder jaar, wordt geprobeerd om tijdens deze digitale Johan de Witt Conferentie een actueel onderwerp aan te snijden. In plaats van de kinetische dreiging, waar defensie zich decennialang op heeft voorbereid, heeft een kwaadaardig longvirus nu de hele wereld platgelegd. Dit was een scenario waar wel voor werd gewaarschuwd, maar waar niemand echt rekening mee heeft gehouden. Hoewel het virus en Koninklijke Marine schijnbaar niks met elkaar hebben te maken, zijn de effecten ervan toch groot.

Tijdens een lunch met vice-admiraal Rob Kramer, spraken Ed Kronenburg (voormalig topdiplomaat), Rem Korteweg (Brexit specialist van Instituut Clingendael) en Han ten Broeke (voormalig VVD-politicus verbonden aan het Haags Centrum voor Strategische Studies) over deze effecten. Daarbij is gekeken naar de veiligheidssituatie in het maritieme domein, de gevolgen van de komende BREXIT en de rol van de maritieme industrie binnen het huidige Europese speelveld.

De podcast staat online via www.johandewittconferentie.nl en kan ook worden beluisterd via Spotify. Na het luisteren worden luisteraars aangemoedigd hun mening te geven op een van de stellingen, die op de website staan, zodat ook na het luisteren van de podcast, de online discussie nog door gaat.
Jaarlijks organiseren Stichting P3M en de KIM Alumnivereniging deze Johan de Witt Conferentie. Een conferentie die een platform biedt voor een open en pragmatische gedachtewisseling, op het snijvlak van maritiem-militaire, staatkundige en bedrijfskundige onderwerpen. Deze digitale conferentie werd mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van Stichting Samenwerkende Maritieme Fondsen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button