Den HelderUitgaan

Activiteiten bij De Helderse Vallei in mei

Advertentie:

Den Helder – De Helderse Vallei is een duurzaamheidscentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bezoekers kunnen mee doen met natuurexpositie, excursie of struinen in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel, fiets- en kanoroutes naar de stad of De Helderse Duinen waar diverse vogelsoorten, zoogdieren en zeldzame orchideeën te ontdekken zijn. Ook heeft De Helderse Vallei elke maand nieuwe activiteiten voor diverse leeftijdsgroepen zoals:

Kinderen kunnen vrijdag 5 mei van 9:00 tot 10:00 uur voordat De Helderse Vallei open gaat dierverzorgers helpen met hun werk. De stallen moeten uitgemest worden, de dieren krijgen te eten en sommige dieren mogen naar buiten. Er word geadviseerd om laarzen aan te doen. Doelgroep/kosten: gezinnen met kinderen van 4-12 jaar, € 3,00 per kind, vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Kinderen kunnen zondag 7 mei van 10:00 tot 12:00 uur een taartje maken van allerlei groenten. Daarna mogen ze het taartje zelf aan de jarige feestbeesten geven. Doelgroep/kosten: geschikt voor gezinnen met kinderen. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Een nieuwe stek
Bezoekers kunnen donderdag 18 mei op Hemelvaart van 10:00 tot 16:30 uur in de winkel van het bezoekerscentrum gratis plantenstekjes en zaailingen meenemen voor in hun huis of tuin, in ruil voor zelf meegebrachte stekjes of zaailingen. Doelgroep/kosten: geschikt voor iedereen, deelname is gratis, aanmelden is niet nodig, neem nieuwe plantjes en zaailingen voor de ruiltafel mee.

Niet alleen met Hemelvaart met ook met Pinksteren organiseert De Helderse Vallei een activiteit, om alle activiteiten te zien kunnen de geïnteresseerden naar De Helderse Vallei agenda. Aanmelden voor deze activiteiten kan bij de balie in het duurzaamheidscentrum, op de site of door te bellen naar 0223 612 555.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button