112

Wietlucht verraadt man uit Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Bij een controle op de A8 bij Oostzaan is een 21-jarige man uit Den Helder aangehouden voor verschillende overtredingen. Tijdens zijn aanhouding rook de politie een sterke wietlucht. In de auto vonden ze vervolgens vier dozen vol met sigaretten zonder accijnszegel. Ook bleek hij geen rijbewijs te hebben en scoorde hij positief bij een speekseltest voor het gebruik van cocaïne.

Voor de sigaretten is de Douane ingeschakeld. Zij hebben de bestuurder een boete gegeven met naheffing voor het ontduiken van de accijnsplicht op de sigaretten. Deze boete loopt in de vele duizenden euro’s. De sigaretten, zo’n 40.000 stuks, zijn in beslag genomen.

Door een GGD-arts is bloed afgenomen om te bepalen hoeveel cocaïne de man in zijn bloed had. Als blijkt dat dit teveel is kan hij een hoge boete of zelfs een taakstraf krijgen. De wietlucht bleek afkomstig van de bijrijder. Die had een half opgerookte joint bij zich.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button