Den HelderPolitiek

GroenLinks: “Informatie achterhouden is een politieke doodzonde”

Den Helder – Marije Boessenkool, fractievoorzitter van GroenLinks Den Helder, reageert kritisch op het bericht dat het college informatie heeft weggelaten uit het ecologisch onderzoek naar een verhard wandelpad in de Donkere Duinen. Haar partij zou graag het originele rapport zien om te kunnen controleren wat er gewijzigd is. Als er bewust informatie is achtergehouden noemt zij dit een politieke doodzonde en onvergeeflijk.

“De verhalen van het onderzoeksbureau en gemeente spreken elkaar tegen, zo blijkt uit het artikel. Ik kan op dit moment niet beoordelen wie er gelijk heeft. Ik zou daarom heel graag het oorspronkelijke rapport inzien, om te bekijken op welke punten dat verschilt met de versie die de raad gekregen heeft”, zo schrijft Boessenkool in een reactie op de recente bekendmakingen. De ecoloog die het rapport opstelde gaf aan dat de gemeente hem had verzocht zijn voorstel voor het gebruik van milieuvriendelijke materialen uit het stuk te laten. De gemeente zegt dat van een inhoudelijke wijziging geen sprake is geweest.

De fractievoorzitter laat verder weten dat zij bijna niet kan geloven dat het vorige college bewust informatie heeft achtergehouden. Mocht dat wel zo zijn dan is dat volgens Boessenkool een politieke doodzonde en onvergeeflijk. Het college zou volgens GroenLinks niks hebben gevoeld voor een verhard wandelpad, terwijl de raad dit voorstel wel steunde: “Ik heb de afwijzing van deze alternatieven nooit anders kunnen interpreteren dan dat het vorige college geen rolstoelpad in de Donkere Duinen wilde, ondanks dat de raad een motie had aangenomen om dit pad aan te laten leggen.”

Boessenkool wil nu graag vooruit kijken en ervoor zorgen dat het verharde wandelpad toch gerealiseerd wordt: “Met de inmiddels gewijzigde stikstofregels is een natuurvriendelijk verhard rolstoelpad absoluut haalbaar. Laten we ons daarop focussen en ervoor zorgen dat al onze inwoners, dus ook diegenen die zich voortbewegen met bijvoorbeeld een rollator, rolstoel of kinderwagen, binnenkort kunnen genieten van de natuur in de Donkere Duinen.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

5 reacties

  1. Hou toch op, mevrouw Boessekool, met je zogenaamde Kees de Jager-pad! Laat de Donkere Duinen een bos(je) zijn, en maak er geen veredeld park van. Natuurliefhebbers met een rolstoel of rollator kunnen prima terecht in Mariëndal. En anders zet je maar een paar all terrain Kees de Jager-rolstoelen neer bij de Helderse Vallei, waarmee de lichamelijk beperkten alsnog de zo gewenste ‘inclusie’ kunnen beleven in de Donkere Duinen….
    Als je de nagedachtenis van Kees de Jager met alle geweld wil eren, zet dan een foto van de beste man op op je nachtkastje, maar val de gemeenschap daar niet mee lastig. Die heeft heden ten dage wel iets anders aan zijn hoofd.

  2. Dat Marije Boessenkool zich druk maakt om het mogelijk achterhouden van informatie door het vorige college is haar werk en dan ook volkomen terecht. Het oorspronkelijk rapport dient direct te worden overhandigd. Daar naast dient Marije ook te weten, dat bij dergelijke ingrijpende zaken als het aanleggen van een verhard pad allereerst de visie van Edzo Bindels moet worden gehoord op een bewoners bijeenkomst. Natuurlijk kan in plaats van een verhard pad ruimte worden gemaakt voor enkele bosvilla’s. Er moeten dan nog wat bomen sneuvelen, echter dat weegt niet op tegen een ruimer woning aanbod voor de inwoners van Den Helder. Er ontstaat dan een prachtige verbinding met de achterliggende natuur.
    Na betaling door de gemeente van de factuur van Edzo Bindels voor dit fantastische idee kan het college niet meer terug. Immers de geïnvesteerde kosten voor dit plan zijn dan echt te hoog opgelopen.

  3. Waar ik nog aan wil toevoegen dat ik, toen mijn kinderen nog in de buggy zaten, met grote regelmaat rondwandelde in Donkere Duinen. Dat ging prima. Ik kan me niet voorstellen dat de ouders van nu dat niet meer kunnen. Ik zeg het maar even omdat dit er nu ineens bij wordt gehaald. Die ouders die de moeite nemen om naar het bos te gaan, nemen de uitdaging voor lief. Grote onzin om ze hierbij te betrekken. En voor rolstoelgebruikers- en zij die slecht ter been zijn die de moeite nemen om naar het bos te gaan is er dus die prachtige oplossing in de vorm van speciale rolstoelen waarmee ook meteen het strand bezocht kan worden. Verdiep je dáár eens in, in plaats van beledigd vast te houden aan een slecht plan.

  4. De GL Groene agenda is misdaad. Bittere armoede tot gevolg. Energiekosten doo4 het dak. Het klimaat trekt zich daar niets van aan. Enkelen worden rijk. Ook de GL Kinderen gaan naar de verdoemenis. Waarom begrijpen deze mensendieck niet ?

Back to top button
%d bloggers liken dit: