Hollands KroonSport

IJsbaan Kolhorn krijgt nieuwe grasmat

Kolhorn – De ijsbaan van Kolhorn wordt mede dankzij een subsidie van de Hollands Kroonse Uitdaging voorzien van een nieuwe grasmat. Op 5 september begint het inzaaien. Samen met al eerder uitgevoerde vernieuwingen van onder meer de verlichting kan de schaatsbaan er weer helemaal tegenaan.

De werkzaamheden aan de grasmat zijn in volle gang. Nadat in de afgelopen twee jaar is gewerkt aan de kabels en verlichting is het nu tijd voor de ondergrond. Een aantal jaren geleden is op de ijsbaan baggerspecie gestort, wat tot meerdere problemen leidde. Het grootste probleem was de waterstand. Voorop de baan stond twintig centimeter en achterop de baan zestig centimeter, waardoor het lastig was om in de winter een mooie ijsvloer te krijgen.

Met de nieuwe ijsbaan is het terrein weer te gebruiken voor sport en spel, kan de ijsbaan waarschijnlijk een dag eerder open bij vorst en gaan de kosten omlaag. De werkzaamheden zijn mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Hollands Kroonse Uitdaging, Windpark Waardpolder, Windmolens Groetpolder en Loonbedrijf Martien Jimmink.

Tijdens de werkzaamheden is het betreden van de ijsbaan niet toegestaan, ook niet voor honden. De werkzaamheden zijn te volgen via de facebookpagina van IJsbaan Kolhorn.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button