Den HelderPolitiek

Stadspartij niet blij met onrust rondom sportcomplex de Streepjesberg

Den Helder – De Stadspartij heeft aan het college politieke vragen gesteld naar aanleiding van de opmerkingen van stadsvernieuwer Edzo Bindels over het sportcomplex de Streepjesberg. Bindels presenteerde bij een bewonersbijeenkomst over Nieuw Den Helder de omgevingsvisie, waarin de voetbalvelden moeten plaatsmaken voor woningen. Hoewel het slechts gaat om een toekomstvisie is het leed volgens de partij al geschied: Er is grote onrust ontstaan bij de inwoners en vooral de leden van de vereniging.

Bindels presenteerde bij de bewonersbijeenkomst de omgevingsvisie. Daarin wordt beschreven hoe het stadsdeel zich in de toekomst moet gaan ontwikkelen. Daarbij leek ‘verbinden’ het sleutelwoord: Nieuw Den Helder zou beter verbonden moeten worden met alle omliggende natuur en de wegen die door het stadsdeel heen lopen moeten echt onderdeel worden van de wijk. Rijden op de Jan Verfailleweg voelt nu alsof je langs de wijk rijd, zei Bindels. Het verlagen van de snelheid, het minder dominant maken van auto’s en woningbouw op de plekken waar dat nog kan is het toekomstbeeld.

In de omgevingsvisie is de toekomst voor sportcomplex de Streepjesberg onzeker. Volgens Bindels de wijze waarop de grond nu gebruikt wordt, recht tegen de Helderse duinen aan, te extensief. De wijk wordt er ook door afgeschermd van het aanliggende natuurgebied. Een verhuizing van de sportvelden waar FC Den Helder gevestigd is was volgens hem de beste optie. Hij ging verder niet in op een alternatieve locatie.

De Stadspartij wil nu graag van het college weten of zij op de hoogte waren van dit toekomstbeeld en welke afspraken er zijn gemaakt. Raadsleden Harrie van Dongen en Nadine Gatowinas zijn niet te spreken over de gang van zaken en zeggen dat het voor negatieve publiciteit zorgt: “De inkt van het coalitieakkoord was nog niet droog, of we jagen onze inwoners alweer in de gordijnen. U zult begrijpen dat met deze manier van werken het vertrouwen in de gemeente en de politiek alleen maar verder zal afnemen, temeer nog omdat raadsleden geen antwoord kunnen geven op vragen hierover.” Volgens de partij had de visie eerst met de raad besproken moeten worden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button