Hollands KroonSport

Train lichaam en geest met cognitieve fitness

Breezand – Onderzoek toont aan dat bewegen een goede invloed heeft op de hersenen. Team Sportservice biedt daarom vanaf 8 september een cursus Cognitieve Fitness aan, een gratis programma van vijftien lessen in buurtkamer De Carrousel in Breezand.

Het doel van de cursus is een gezond lichaam en geest. “We geven de lessen volgens drie elementen. We werken aan inspanning, uitdaging en ontspanning”, vertelt Jolanda Ides, buurtsportcoach bij Team Sportservice. Inspannen door oefeningen te doen die hartslag en ademhaling verhogen. Uitdagen door oefeningen te doen die de hersenen prikkelen en stimuleren. Ontspannen door middel van ademhalingstechnieken en mindfulness-oefeningen.

De training duurt vijftien weken, is gratis dankzij een subsidie uit het Sportakkoord en is elke donderdag van 13.30 tot 14.30 uur in buurtkamer De Carrousel aan de Pastoor Verhoeffpark 10a. Na de les is er gratis koffie en thee voor de deelnemers. De cursus duurt van 8 september tot en met 22 december

Voor meer informatie en aanmelden neem contact op met Jolanda Ides via jides@teamsportservice.nl of 0224-214774. Sportservice onderzoekt ook de mogelijkheden om de training op andere locaties te organiseren en roept belangstellenden op contact op te nemen.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button