Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Triade en Muziekvereniging Winnubst slaan de handen ineen voor concert ‘Mazzel’

Adverentie

Den Helder – Triade en Muziekvereniging Winnubst hebben elkaar gevonden voor de productie van een gloednieuw concert. Theater de Kampanje vormt 29 september het podium van ‘Mazzel’. “Het wordt een concert met een lach en een traan.”

Rode draad van het programma is het indrukwekkende verhaal ‘Mazzel’ van Marieke van den Berg. Muziek en teksten zijn speciaal hiervoor geschreven door Triade-zangdocent Hanneke Bergsma en haar levenspartner Ralph Paap. Mazzel vertelt het verhaal van Roos, een Joods meisje, dat als gelukkige bruid de Tweede Wereldoorlog in gaat, maar dan alles wat haar lief is verliest. Hoe ga je om met intens verdriet? En hoe buig je dit verdriet om naar iets waar je mee kunt leven? Waar je zelfs weer gelukkig van wordt? Roos kreeg het voor elkaar.

Hanneke Bergsma is al meer dan 25 jaar als zangdocent verbonden aan Triade Den Helder. Als uitvoerend artiest kreeg zij landelijke bekendheid door het Nationaal Songfestival (1988) en de Soundmixshow (1989, Kate Bush). Winnubst staat garant voor een avond muziek op hoog niveau en begeleidde al vele prominente gasten zoals Charley Luske, Berget Lewis en Ellen ten Damme. De samenwerking tussen Winnubst en Hanneke gaat ver terug; in 2003 was Hanneke hoofdgast in het promconcert van Winnubst. Dit jaar dan ook een 20-jarig jubileum, en dat mag gevierd worden, vonden Triade en Winnubst.

Tickets
De voorstelling vindt plaats in Theater De Kampanje op vrijdag 29 september om 20.15 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van De Kampanje: www.kampanje.nl.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button