Den Helder

Marinus Vermooten sluit aan bij de Seniorenpartij

Advertentie:

Marinus Vermooten keert definitief terug in de gemeenteraad van Den Helder. Hij sluit zich weer aan bij de fractie van de Seniorenpartij, die eerder dit jaar nog afscheid van hem nam. Vermooten is de opvolger van Ilse Kootkar, die deze week per direct uit de raad stapte.

Carla van Driesten is erg blij met de terugkeer van Vermooten. “Ik heb in de vorige raadsperiode goed met hem samengewerkt en hij is meer dan welkom”, liet ze zaterdag weten in het nieuwe LOS radioprogramma “De Nieuwsraad”. “Hij werkt hard, investeert en dat moet ook als je in de raad zit.” Dat Vermooten eerder dit jaar op een zijspoor werd gezet vond ze jammer, maar daar had ze geen rol in. “Ik lag toen onder de dekens en ben er niet bij betrokken geweest.”

Via Remco
Ze gaf toe dat het toch wel vreemd gegaan is binnen de partij. “Dat is zo, ik wist ook niet als eerste dat Ilse zou vertrekken, dat hoorde ik via via tijdens een commissievergadering.” Van Driesten gaf aan het roer van de fractie weer stevig in handen te willen nemen. Ze is sinds kort weer terug, na vijf maanden afwezigheid wegens ziekte. In “De Nieuwsraad” nam ze de gelegenheid tekst en uitleg te geven over de recente gebeurtenissen in haar partij. “Ik betreur hoe het gegaan is. Het was mijn bedoeling de partij op de kaart te zetten, maar ben er gedwongen uit geweest. Ik had gehoopt dat Ilse mijn rol als fractievoorzitter over zou nemen, maar het was te veel voor haar. Ze heeft een drukke baan en echt zelf besloten te stoppen.”

Ook de terugkeer van Vermooten is niet via haar gegaan. “Hij heeft een gesprek gehad met Remco Duijnker (wethouder namens de Seniorenpartij, red.) en niet met mij. Raar gegaan, maar ik ben blij dat Marinus weer komt en zet er een punt achter. Het is nu tijd de Senioren weer gewoon de Senioren te laten worden en met Remco heb ik een goed gesprek gehad over het dualisme.”

Assorgia
Van Driesten gaf aan blij te zijn geweest dat Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder de woordvoering een tijdje heeft ‘waargenomen’ voor de partij. “Anders waren we nu misschien wel helemaal ten gronde gericht, maar nu ben ik terug en voer ik gewoon weer het woord.” De rol van Assorgia binnen de Seniorenpartij is uitgespeeld, liet Van Driesten weten in reactie op een vraag van Frank Feeburg (PVV). “Maar onze partijen overleggen wel gewoon.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button