Den Helder

Speciale nachtbus als proef in de Kop van Noord-Holland

Adverentie

Als proef gaat in het eerste weekend van november een speciale uitgaansbus rijden in de Kop van Noord-Holland. De ‘proefnacht’ vindt plaats van zaterdag 2 op zondag 3 november. Na de proef vindt een evaluatie plaats en wordt besloten of de speciale bus toekomst heeft.

Het doel van de bus is:
1. het verbinden van horeca binnen de Kop van Noord-Holland (Den Helder, Schagen, Alkmaar)
2. het snel afvoeren van (grote) groepen (beschonken) bezoekers
3. het terugdringen van beschonken bestuurders
4. het verminderen van overlast in de omgeving

Er rijden die nacht vier diensten, de lijnen N1 tot en met N4. Lijn 1 begint om 01.00 uur in Alkmaar en rijdt via Schagen en Julianadorp naar Den Helder (station in het centrum). Lijn 2 begint hier om 02.30 uur en rijdt via Julianadorp naar Alkmaar, waar deze rond 03.30 uur aankomt. Lijn 3 start om 04.00 uur in Alkmaar en rijdt weer via Schagen en Julianadorp naar het station van Den Helder (aankomst rond 05.30 uur). Lijn 4 tenslotte vertrekt om 05.30 uur vanaf Den Helder station en rijdt weer, via Julianadorp, naar Alkmaar. De lijnen 2 en 4 worden ingezet als zogeheten sneldiensten.

“Het aanpassen van, of een aanvulling op de route, is bespreekbaar”, zo laat de organisatie achter de uitgaansbus weten. Meer info op eventbussen.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button