Zaalvoetbaldames Zeemacht pakken de punten

Beide zaalvoetbalteams van de damesselectie van MSV Zeemacht speelden vrijdagavond een uitwedstrijd. Dames 1 speelde in de Deimoshal te Heerhugowaard tegen de dames 1 van DKM zvv. Dames 2 speelde in Grootebroek.

Dames 1
Het spelbeeld van de eerste helft was dat de bezoekende ploeg een goede wedstrijd liet zien. Er kwamen kansen, maar deze konden niet verzilverd worden. De thuisploeg is een waardige tegenstander en kwam ook met 1-0 voor. Het werd een ware wedstrijd en halverwege de tweede helft werd de stand 1-1. De dames van Zeemacht gingen in de laatste periode nog vol voor de winst. Dit was niet makkelijk, maar uiteindelijk was het Demi Visscher die ervoor zorgde dat de drie punten mee naar Den Helder genomen konden worden. Eindstand 1-2 voor de dames 1 van Zeemacht.

Dames 2
Verderop in de provincie namen dames 2 van MSV Zeemacht (foto) het op tegen Lutjebroek zvv in sporthal de Kloet te Grootebroek. De bezoekende ploeg nam vanaf het eerste moment het initiatief. Ze domineerden de wedstrijd en de stand bij rust was 0-4 door doelpunten van Annette Ploeg en Zoë Born. De tweede helft liet een ander beeld zien. Zeemacht speelde niet meer dominant, waardoor de tegenstander kansen kreeg. Bauke van der Heijden, keepster van Zeemacht, speelde een goede wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat ze twee doelpunten moest toestaan. Uiteindelijk werd de score door Zeemacht verder uitgebouwd door doelpunten van Annette Ploeg en Liza Hendriks. Met een 2-6 winst namen de dames van Zeemacht 2 ook de drie punten mee naar Den Helder.

Vrijdag 11 oktober is het Ladies Night in sporthal de Brug. Zeemacht dames 2 speelt om 20.10 uur tegen DKM zvv. Daarna speelt Zeemacht dames 1 tegen Reiger Boys/Woest dames 3. Deze wedstrijd begint om 21.05 uur.