Noord-Holland

Aantal jonge huizenkopers tot 35 jaar stijgt

Noord-Holland – Het aantal jonge huizenkopers tot 35 jaar is in het derde kwartaal met 21 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Dit blijkt uit cijfers van De Hypotheker.

De snelle opmars van deze groep is mede te verklaren door de coronacrisis. Zo hebben deze jonge huizenkopers in hun zoektocht naar een woning minder concurrentie van andere huizenkopers, zoals doorstromers en expats. Tegelijkertijd wil deze groep juist nu haar slag slaan op de woningmarkt, omdat zij verwachten dat ze anders de komende periode helemaal geen kans meer maken om in te stromen op de woningmarkt. Ook krijgen steeds meer jonge huizenkopers financiële steun van hun ouders of brengen zij eigen middelen in. Als gevolg hiervan waren in het derde kwartaal drie op de tien hypotheekaanvragen voor de aankoop van een woning afkomstig van huizenkopers tot 35 jaar.

Flinke stijging
Sinds een aantal maanden is sprake van een flinke stijging van het aantal jonge huizenkopers in de leeftijd tot 35 jaar. Uit cijfers van De Hypotheker blijkt dat deze groep met ruim een vijfde is gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De groep jonge huizenkopers is vooral aan een opmars bezig in de provincies Groningen (+75 procent), Overijssel (+49 procent) en Zeeland (+47 procent).

De Randstad was tot voor kort vrijwel onbereikbaar voor starters, De Hypotheker laat weten dat jonge huizenkopers hier weer een voet tussen de deur krijgen. Ook Utrecht (+32 procent) en Noord-Holland (+29 procent) laten een flinke stijging van het aantal hypotheekaanvragen zien voor de aankoop van een woning. Het lijkt er dus op dat de omstandigheden op de huizenmarkt vooral voor de groep jonge huizenkopers positief uitpakt.

Toon meer

Cathy Niesten

Mijn naam is Cathy Niesten (20) en ik ben redacteur bij Regio Noordkop. Ik ben geboren en getogen in Den Helder en bereikbaar via cathy@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button