Noord-Holland

NL-Alert steeds vaker ingezet in Noord-Holland

Advertentie:

Noord-Holland – NL-Alert wordt steeds vaker ingezet bij noodsituaties. Zo zijn in 2019 in heel Nederland 174 NL-Alerts uitgezonden. In 2013 waren dit er nog 33. Dit is een goede ontwikkeling. Ook Noord-Hollanders worden bij steeds meer noodsituaties op hun mobiel gewaarschuwd en geïnformeerd. Denk bijvoorbeeld aan een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer.

In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat er gedaan moet worden en waar meer informatie te vinden is. Ruim acht op de tien mensen waarderen dat NL-Alert wordt ingezet bij een noodsituatie, blijkt uit onderzoek van het Instituut Fysieke Veiligheid. Mensen uit het onderzoek geven bijvoorbeeld aan dat ze meteen willen weten wanneer er in de buurt een brand is uitgebroken, waarbij giftige stoffen vrijkomen. Ze vinden het prettig om te weten wat ze moeten doen in zo’n situatie.

NL-Alert op de mobiel
NL-Alert worden ontvangen op de mobiel. Hiervoor hoeft niks gedaan te worden. Mobiele telefoons zijn tegenwoordig standaard ingesteld om NL-Alerts te ontvangen. Zodra iemand een NL-Alert ontvangt, laat de mobiel een hard en doordringend alarmgeluid horen. Het is belangrijk om het bericht meteen te lezen en in actie te komen. De helft van de mensen informeert na een NL-Alert ook anderen, zoals familieleden, buren en vrienden. Zo weten ook de mensen om hen heen wat er aan de hand is en wat zij moeten doen.

In december 2012 is NL-Alert voor het eerst ingezet bij een brand. Sindsdien zijn er al 899 NL-Alerts uitgezonden bij ongeveer 450 incidenten. Het alarmmiddel wordt bij verschillende noodsituaties ingezet. Zo zijn in de zomer strandgasten met een NL-Alert gewaarschuwd voor de gevaarlijke stromingen in zee. In maart dit jaar is een NL-Alert verzonden om mensen te wijzen op de belangrijkste instructies om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Campagne
Op 5 oktober start de publiekscampagne ‘Wees alert bij een NL-Alert’. Deze zal te zien zijn op tv, in tijdschriften en online. De campagne moedigt mensen aan meteen in actie te komen als zij een NL-Alert zien.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button