Hollands KroonPolitiek

Week van de eenzaamheid begonnen

Advertentie:

Hollands Kroon – Bijna één op de tien mensen voelt zich behoorlijk eenzaam. Bij alleenstaande ouders is dit zelfs één op de vijf. Eenzaamheid is heel persoonlijk en kan zich op veel manieren uiten, bijvoorbeeld door het missen van een hechte, emotionele band met anderen of minder fysiek contact met anderen mensen dan gewenst. Gemeente Hollands Kroon nodigt eenzame mensen uit om mee te doen de Week tegen Eenzaamheid die momenteel bezig is en loopt tot en met donderdag 8 oktober.

Samen met de Hollands Kroonse Uitdaging en andere partners worden diverse leuke activiteiten georganiseerd zoals een digitale bijeenkomst, een workshop muziek maken, een high tea, een workshop digitaal communiceren en ook een workshop lachen tegen eenzaamheid.

Activiteiten
Het Mantelzorgcentrum organiseert voor mantelzorgers uit de gemeente Hollands Kroon een digitale ontmoetingsgroep via Teams. Thema van de bijeenkomst is Samen en toch eenzaam. Gevoelens van eenzaamheid kunnen iedereen treffen, zeker ook mantelzorgers. Toch wordt dat niet direct verwacht: door het zorgen is een mantelzorger toch betrokken bij een ander? Er zijn verschillende redenen waarom gevoelens van eenzaamheid zich juist bij mantelzorgers voordoen, zoals de gebondenheid aan huis, de veranderende relaties door de verleende zorg, het onbegrip van de omgeving en de onzichtbaarheid van de eigen wensen en behoeften van de mantelzorger.

Verder organiseren Rock ’n Rolle Fabriek en de Stichting Thuiswinkel Winkel een workshop muziek maken. Het doel is om eenzame ouderen samen te brengen en te verbinden door samen muziek te maken.
LSBO, Humanitas, Wonen Plus Welzijn en Link Jongerenwerk organiseren een High Tea. In klein verband wordt het thema eenzaamheid belicht. In deze week worden tien ontmoetingsgroepen georganiseerd.
Tot slot verzorgt het Mantelzorgcentrum Hollands Kroon meerdere workshops digitaal communiceren en organiseert de Stichting Cultuur binnen De Dijken, Wieringermeer en Wieringen lachen tegen eenzaamheid.

Meer informatie is te vinden via https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/doe-mee-aan-de-week-tegen-eenzaamheid

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button