Zeemacht

Zwemcompetitie van start voor Zeemacht zwemmers

Den Helder – De eerste ronde van de Nationale Zwemcompetitie van de KNZB werd het weekend van 3 en 4 oktober gezwommen. De ploeg van MSV Zeemacht moest naar onbekend terrein in Heemskerk bij competitiepartner OEZA. Na de reorganisatie van het competitiezwemmen door de KNZB komt MSV Zeemacht dit seizoen uit in de A-klasse.

De zwemmers moesten duidelijk wennen aan het kleine warme bad met verouderde startblokken, wat het zwemmen van goede tijden zo goed als onmogelijk maakte. Ook het gebrek aan toeschouwers en verbod op aanmoedigingen zorgde voor een ongewone wedstrijd.  Mede hierdoor werd de totale ploegscore minder goed dan van tevoren gehoopt. Hoewel enkele resultaten van andere teams ontbreken lijkt Zeemacht af te steven op een plek onder aan de middenmoot, waarbij het veld in de middenmoot nog dicht op elkaar zit.

Ondanks de lastige omstandigheden sneuvelde er toch een aantal persoonlijke records. Thijmen van Boheemen zwom vijf seconden van zijn 100 meter vlinderslag PR af, Christoph Smit zwom 3 seconden van zijn 100 meter wisselslag PR af en Femke Paus haalde 3 seconden van haar PR op de 50 meter vlinderslag af.

De laatste ronde wordt op 8 november gezwommen en zal dit keer in het eigen thuisbad voor Zeemacht zijn in Den Helder. De wedstrijd is wederom te volgen via een livestream op het YouTube kanaal van MSV Zeemacht wedstrijdzwemmen.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button