Den HelderJeugdSport

Apenkooien in de herfstvakantie

Advertentie:

Den Helder – In de herfstvakantie hoeven kinderen van de basisschool zich niet te vervelen. Team Sportservice trekt alles uit de kast. Rennen, vliegen, springen, klimmen, slingeren. Dat is wat er gebeurt tijdens apenkooien. Team Sportservice tovert dinsdag 19 en vrijdag 22 oktober twee gymzalen om tot klim- en klauterparadijs. Kinderen kunnen tussen 9 en 12 uur helemaal los tijdens apenkooien.

De gymzalen worden volgebouwd en bewegingsconsulenten van Team Sportservice staan klaar met verschillende spellen. “Dinsdag kunnen kinderen terecht in de gymzaal in Vogelzand en vrijdag is dat in de gymzaal aan de IJsselmeerstraat”, vertelt Jordy van Kesteren van Team Sportservice. “Het apenkooien is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Even heerlijk ravotten, lekker klimmen en klauteren en je energie kwijtraken. We hebben drie tijdsblokken, een voor de kleintjes van groep 3 en 4 en twee voor de iets oudere kinderen.” Natuurlijk zorgt Team Sportservice dat er voldoende en gediplomeerde begeleiding is om alles in goede banen te leiden.

Among Us
Maandag 18 oktober laat Team Sportservice bovendien het online spel Among Us tot leven komen. Among Us is een online game dat momenteel heel populair is onder de jeugd, weet de buurtsportcoach. “Het is een spel dat gedomineerd wordt door crew-leden en imposters. Ze gaan met elkaar in een nagebouwd ruimteschip de strijd aan. Het is de bedoeling dat de crew alle lintjes bemachtigt die in de verschillende kamers liggen. Maar de imposters doen er alles aan om dat te weerhouden. Lukt het de crew om binnen de tijd alle linten te verzamelen?”, legt Jordy van Kesteren de spelregels uit. Voor dit levensechte spel in de gymzaal aan de Lombokstraat hebben de buurtsportcoaches de gymzaal zo ingericht dat er een soort kamers gemaakt zijn van matten, touwen en doeken. Zo kunnen kinderen het ruimtespel in het echt naspelen en ontmoeten de digitale en de sportieve wereld elkaar.

Meerdere leeftijdsblokken
Er zijn meerdere leeftijdsblokken tussen 8 en 12 jaar voor het meedoen aan het spel Among Us. De kosten bedragen een euro en er is plaats voor vijftien kinderen per uur. Inschrijven kan via deze link. Wie mee wil doen aan apenkooien kan zich aanmelden via deze link.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button