Den HelderPolitiek

De helft van de Helderse bevolking voelde zich eenzaam, PVV maakt zich zorgen

Den Helder – Uit onderzoek van de GGD blijkt dat 49,2 procent van de Nieuwediepers inwoners zich vorig jaar in meer of mindere mate eenzaam voelde, iets meer dan het landelijk gemiddelde. Ongeveer 12 procent van de inwoners voelde zich ernstig eenzaam. De Helderse PVV maakt zich grote zorgen over deze cijfers en vreest voor de sociale gevolgen van de toenemende problematiek. Fractievoorzitter Vincent van den Born stelt daarom vragen aan het college. Hij wijt de stijgende eenzaamheid mede aan de corona maatregelen.

De PVV wil weten of het college B&W hun mening deelt dat de cijfers uit van de GGD voor de gemeente Den Helder bijzonder verontrustend zijn. Daarnaast horen zij graag van het bestuur wat zij de afgelopen jaren gedaan hebben om de gevoelens van eenzaamheid terug te dringen en wat de plannen voor de toekomst zijn.

Ten slotte kaart de PVV aan dat de corona maatregelen de eenzaamheid nog eens versterken: “Deelt u de mening dat de onnavolgbare en aan alle kanten rammelende coronamaatregelen van het Rijk, waaronder de QR-code, een dramatische uitwerking hebben op de geestelijke gezondheid van onze burgers en flink bijdragen aan de problematiek van eenzaamheid?”, zo vraagt Van den Born. Hij zou graag zien dat het college deze mening deelt richting de landelijke politiek.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: